Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőségesen tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért az aszkorbinsav a természetes antioxidánsok közé tartozik.
Az emberi szervezetben a C-vitamin részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagén-képződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges. Ezen felül erősíti az immunrendszert és javítja a vas felszívódását.
Napi ajánlott mennyiség:
Fél mokkáskanál (hozzávetőlegesen 1000mg) vízben, vagy teában feloldva.
Felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
Nettó tömeg: 120g
Tárolás: száraz, hűvös helyen.