- csökkentheti a gyulladásos folyamatok rizikóját
- jó hatással lehet az idegrendszerünk működésére, ezáltal csökkentheti a korfüggő idegrendszeri betegségek és memóriaproblémák előfordulását, lassíthatja azok kialakulását
- támogatja a máj egészséges működését, a méregtelenítő folyamatokat
- számos vizsgálat igazolta antimikróbás hatását, ezért előnyös lehet a különböző fertőzések rizikójának csökkentésében
- adaptogén hatása révén enyhítheti a stresszhatásokat, ezáltal pihentetőbbé teheti alvásunkat
- támogatja a szív- és érrendszerünk egészséges működését, ezáltal hozzájárulhat hosszú, egészséges életünkhöz
- csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség rizikóját és az inzulin-rezisztenciát, azok szövődményeivel együtt
- csökkentheti az asztmás és allergiás megbetegedések rizikóját, kedvezően befolyásolhatja azok lefolyását.
Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!
Nem javasolt a termék fogyasztása 3 éves kor alatt, terhesség és szoptatás idején!
Néhány gyógyszer hatását befolyásolhatja a termék alkalmazása pl: véralvadásgátlók, thrombocita aggregációt gátló gyógyszerek. Amennyiben ilyen jellegű gyógyszereket szed, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa tanácsát!
általános közérzetjavítás esetén: 2 * ½ mokkáskanál
gyengébb általános állapot esetén: 2 * 1 mokkáskanál
rosszabb általános állapot esetén: 3 * 1 mokkáskanál
Tegyük a gomba őrleményt egy edénybe és 2 dl vízzel forraljuk 3 percig, amennyiben nincs erre lehetőség, forrázzuk le. Ezután hagyjuk kihűlni és fogyaszthatjuk.
Akár őrölt kávéhoz is keverhetjük, így a kávéval együtt lefőzve ízletes reggeli kávé ital készíthető belőle. Íze kifejezetten harmóniában van egy minőségi kávé ízével. Az ajánlott elkészítési arány: 25% Ganoderma őrlemény, 75% jó minőségű őrölt kávé.
A Ganoderma nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!