A meggy piros színét antocianin festékanyagok okozzák, amelyek erős antioxidáns tulajdonsággal bírnak, amit elfogyasztás után is megtartanak. A rendszeres meggyfogyasztás segít az immunrendszer egészségének megóvásában, megelőzhetők vele a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések. Az antocianinok nem csupán a káros oxidatív folyamatokban keletkező vegyületek lebontásában játszanak szerepet, de tudósok bebizonyították, hogy a cukor lebontásához szükséges inzulin hormon termelését is kedvezően befolyásolják.
Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt sok sportoló meggy levet iszik, ha izomláz kínozza egy-egy komolyabb edzés után. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj és a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. B-vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja. Valamint antibakteriális hatás miatt hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében.
Felnőtteknek ajánlott naponta 1-2 teáskanál (2-4 gr), gyermekeknek naponta 1 teáskanál lehetőleg délelőtt, az étkezések előtt, önmagában fogyasztva, hogy a nyálkahártyán keresztül azonnal a véráramba kerülhessen. Illetve ízlés szerint fogyasztható étkezés közben is az ételre szórva, vagy hideg, szénsavmentes, tejmentes folyadékba keverve.
Felbontástól számítva 1 hónapon belül fogyassza el!
Allergén információ: nyomokban zellert tartalmazhat.
A Vitalimo Erdei Gyümölcs nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó!