Legfontosabb téli gyümölcsünk és vitaminforrásunk a citrusfélék közül, melynek természetes C-vitaminja hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. Szent-Györgyi Albert szerint azért, mert a citrusfélékben bioflavonoidokkal együtt fordul elő, és ezek jelenlétében tartósabban, fokozottabban hat. Ezek a mikrotápanyagok értékes antioxidánsok is egyben, melyek bizonyos védelmet nyújtanak a degeneratív betegségek, így a rák és a szívbetegségekkel szemben. A narancs A- és B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Előbbi a látás épségéért és a bőr egészségéért is felel, míg utóbbi a szénhidrát- és zsíremésztésben fontos. Megfigyelték, hogy segíti a hasnyálmirigy működését, az emésztésben a felszívódást és megszünteti a székrekedést is a magas rosttartalma miatt. A narancs fogyasztása jót tesz a vesének, vízhajtó hatása miatt, emellett immunerősítő és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert.
Felnőtteknek ajánlott naponta 1-2 teáskanál (2-4 gr), gyermekeknek naponta 1 teáskanál lehetőleg délelőtt, az étkezések előtt, önmagában fogyasztva, hogy a nyálkahártyán keresztül azonnal a véráramba kerülhessen. Illetve ízlés szerint fogyasztható étkezés közben is az ételre szórva, vagy hideg, szénsavmentes, tejmentes folyadékba keverve.
Tartsa be az adagolási mennyiséget. Felbontástól számítva 1 hónapon belül fogyassza el!
Allergén információ: nyomokban zellert tartalmazhat.
A Narancs nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó