Mikrokapszulázott technológia
A termék új technológiával, az úgynevezett mikrokapszulázással készült. Mikrokapszulázással megvédjük és stabilizáljuk az illékony hatóanyagokat, folyamatos hatóanyag-leadást biztosítunk, ugyanakkor a kapszula több időt tölt a béltraktusban, ami fontos szerepet kap a hatás kifejtésében, elkerülve a hatóanyag felhalmozódást, a helyi irritációt és növelve a hatást. A mikrokapszulázás forradalmi eljárás, ami egyedüli módja az esszenciális olajok biztonságos belső alkalmazásának! Az eljárással a folyékony és illékony hatóanyag részecskékből a módszer segítségével, hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli mikrostabil növényi kivonatú végterméket kapunk. Ez technológiai újítás rendkívül meghatározó az eredményesség szempontjából! Ha egy magazin oldalán parfümöt reklámoznak, az illatot tartalmazó csík, csak akkor lesz illatolható, ha megdörzsölöd. Ezek az illatcsíkok is mikrokapszulázottak.
Standardizált kivonat
Az összetevők standardizált kivonatok, ami annyit jelent, hogy a hatásért felelős hatóanyagok mennyisége mérhető, és az minden egyes kapszulában ugyanolyan mennyiségben van jelen.
Grapefruitmag kivonat (Citrus paradisi)
standardizált 50% bioflavonoidok és 40% naringin
A Kínában őshonos grapefruitfát (Citrus paradisi) Japánban, Közép-Amerikában, a Közel-Keleten (különösen Izraelben) és Észak-Afrika mediterrán partvidékén termesztik. A fa a Rutaceae (vagy rue) családba tartozik, ami egészen 6-7 méteres magasságig nőhet és sárgaszínű, alacsony kalóriatartalmú gyümölcsöt terem. A hatás a magas polifenoltartalomnak, köztük is a keserű ízt adó naringinnek köszönhető. Hangsúlyos tehát, hogy a grapefruitmag kivonatnak mennyi a naringin tartalma a hatás elérése érdekében. Ezért ezt mindig nézd meg a csomagoláson!
Teafa olaj (Melaleuca alternifolia)
standardizált, mikrokapszulázott teafa olaj
A melaleuca alternifolia egy 6 méter magas növény, ami Ausztráliában terem; a leveleiből nyert olaj több, mint 80 féle szerves elemből tevődik össze (terpin, pinén, cimén, terpinén-4-ol, cineol). Az esszenciális olajat a levelek hidra-desztillációjával nyerik ki. A hidra-desztilláció akkor kezdődik, amikor a fa 1,5-1,8 méter magas: az új szedéshez nagyjából 18 hónapra- 2 évre van szükség. A mikrokapszulázás technológiája biztonságossá tette a belső alkalmazását.
Rozmaring (Rosmarinus officinalis)
standardizált 15% carnosol sav
A Rozmaring egy örökzöld cserje, ami a Labiatus családba tartozik, virágokkal és tűszerű levelekkel, a mediterrán vidéken őshonos, de mostanára tulajdonképpen mindenütt elterjedt. A növény felhasznált részei a virágos hajtásvégek, a levelek és a virágzó csúcsok gőzáramlatban történő desztillálásával nyert esszenciális olaj, ami rozmaringsavban gazdag.
Fehér kakukkfű (Thymus vulgaris)
standardizált 40% thymol és 20% para-cymene
A Kakukkfű egy Labiatae családba tartozó növény. Az esszenciális olajat a virágzó csúcsok gőzáramlatban történő desztillálásával nyerik. Elsősorban timolból (30-70%), karvakrolból (3-15%), pikmolból és terpinénből áll.
Összetevők: Grapefruit mag száraz kivonata, teafa olaj mikrokapszulázott illóolaj (teafaolaj, maltodextrin, gumiarábikum), rozmaring levél, száraz kivonat, kerti kakukkfű teljes növényi illóolaj,kapszula (cellulóz), csomósodást gátló (növényi magnézium-sztearát)
Vegetáriánus termék.
A mikrokapszulázás a végtermékben csökkentette a felhasznált segédanyagok és növelte a fitovegyületek maximálisan elérhető mennyiségét. A mikrokapszulázott hatóanyagokat Vcaps® - 100%-ban növényi eredetű - kapszulatokban helyeztük el.
Felhasználási javaslat: Naponta 2x1 kapszula étkezés közben.
Kiszerelés: 60 kapszula
OÉTI: 23109/2019