A FLÓRABIOTIKUM JELLEMZŐI:
- NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)
- SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST
- 5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ ÉLŐFLÓRA
- NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)
- FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK
- VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)
- GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
- UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN
- ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
- HŰTÉST NEM IGÉNYEL
- MÁR 3 ÉVES KORTÓL
A FLÓRABIOTIKUM ÖSSZETEVŐI
SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII
A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba. Tízszer nagyobb méretű, mint a patogén baktériumok (ezáltal nagyobb felületen tud működni a bél érintett területein), ahol a kórokozók ragadós felszínéhez tapadnak (pl. E. coli, Salmonella), és amit emésztéssel távolítunk el. Fellép a káros élesztőgombák (pl. Candida) ellen is, szaporodásukat különböző vegyületekkel (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav) akadályozza.
FLÓRABIOTIKUM - BIZTONSÁGOSAN FOGYASZTHATÓ ANTIBIOTIKUMOKKAL
Fontos, hogy a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii eltérő élettani struktúrájának köszönhetően, nem szerez antibiotikum rezisztencia géneket, ezáltal biztonságosan fogyasztható antibiotikumokkal (a baktérium alapú probiotikumok rezisztencia géneket hordoznak, melyet képesek átadni kórokozó baktériumoknak). Más baktériummal ellentétben a S. boulardii nincsen kitéve az antibiotikumok káros hatásainak (amely az élőflóra életképességét kedvezőtlenül befolyásolná).
A megfelelő étrendi időzítés miatt gyakran elfelejtődik a napi adag bevétele, viszont a FLÓRABIOTIKUM alkalmazásakor nem kell órákat várni az antibiotikumok használata után (mindemellett étkezés előtt, alatt és után is használható).
FLÓRABIOTIKUM – KUTATÁSOKBAN SZEREPELT, BIZONYÍTOTT PROBIOTIKUMMAL
Az általunk használt, nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079) kutatásokban szerepelt probiotikum (mindössze néhány S. boulardii probiotikus termék mögött állnak saját kutatások), hőtoleráns, ellenáll az alacsony pH-értékeknek, a gyomor savas közegének, valamint az epesavakkal szemben is.
Növekedéséhez/fejlődéséhez optimális hőmérséklet 37 Celsius-fok, ezzel szemben az S. cerevisiae egyéb törzsei az alacsonyabb hőmérsékletet (30-33 Celsius-fok) preferálják, túlélési arányuk pedig nem túl jó a savas pH tartományokban.
A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii egy teljesen egyedülálló élő kultúra, egy természetes, probiotikus élesztőgomba, amely a bélflóra egészségének megőrzésében és javításában játszik fontos szerepet. Nevét Henri Boulardról kapta, aki 1923-ban Délkelet-Ázsiában izolálta először, a licsi gyümölcs héjából. Később a Saccharomyces cerevisiae faj tagjaként lett elismerve. A S. boulardii, az úgynevezett tranziens törzsek közé tartozik, nem kolonizálódik, ezáltal nem változtatja meg kedvezőtlenül a humán mikroflórát (nem is része annak), így más Lactobacillussal és Bifidobacteriummal együtt is alkalmazható.
FERMENTÁLT GUÁRBAB PREBIOTIKUM
A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat, mely gyomor-és bélbarát rosttermékünk kizárólagos összetevője, olyan prebiotikum, amit a fermentáció során enzimek bontanak le, és olyan anyagokat hoznak létre, mint a glükuronsav és a galakturonsav. Ezek az anyagok elősegítik a probiotikus baktériumok növekedését és elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását. Ellenáll a hőnek, a gyomorsavnak, az epesavaknak és az emésztőenzimeknek is. Támogatja a gyomor-bélrendszer egészségét és hozzájárul a bélmikrobiom egyensúlyához.
DISZBIÓZIS, A BÉLFLÓRA EGYENSÚLYÁNAK ZAVARA
Ha nincsenek jó baktériumok a belekben, akkor helyüket káros baktériumok foglalják el, ez a bélmikrobiom egyensúlyának felborulását idézi elő, amit diszbiózisnak nevezünk. A fermentált guarbab prebiotikum hozzájárul a jó bélbaktériumok életben tartásához, támogatja a bélmikrobiom hosszútávú újratelepítést, az élő organizmusok kizárólagos táplálékaként, mint Lactobacillusok, a Bifidobaktériumok és más jótékony probiotikumok.
A legfőbb prebiotikum a fermentált guarban a galaktomannán. Emésztés során csak a vastagbél baktériumoknak nyújt táplálékot, segítve a jótékony probiotikumok szaporodását, melyek tovább fermentálják a prebiotikus rostot, egészséges vegyületekké alakítva, mint amilyenek a rövid láncú zsírsavak, más néven a posztbiotikumok. Ezen rövidláncú zsírsavaknak számos jótékony hatásuk van a belekre és az immunrendszerre.
FLÓRABIOTIKUM – SZABADALOMMAL VÉDETT PREBIOTIKUMMAL
A fermentált guarbab nagyon jól tolerálható, alacsony Dalton molekulatömegű lassan fermentálódó prebiotikus rost, mely kizárólagos tápláléka a hasznos bélbaktériumoknak. Fiziológia hatásairól több száz tanulmányt publikáltak, rendelkezik a Monash Egyetem alacsony FODMAP tanúsítványával, így alkalmas funkcionális emésztőrendszeri panaszok (FGID), irritábilis bél szindróma (IBS) vagy SIBO esetén.
A FLÓRABIOTIKUM FORMULÁZÁSÁNÁL NÖVÉNYI KAPSZULATOKOT ALKALMAZTUNK
Az összetevőket késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába (DRcaps®) zártuk, így garantálva a biztonságos eljutást a bélflóráig, eltérő pH értékek mellett. Az innovatív DRcaps® kapszulák kibocsátása elnyújtott idejű, védenek a korai lebomlástól, bizonyítottan célzott hatóanyag kibocsátást tesznek lehetővé és feleslegessé teszik nem kívánt vegyszerek, oldószerek alkalmazását.
A probiotikumok formulázásánál arra is ügyelni kell, hogy védjük őket a nedvesség ellen, hiszen idő előtt aktiválódhatnak. Ez azért is fontos mert a Drcaps® növényi kapszulahéj, a zselatin kapszulahéjjal összehasonlítva, megközelítve 3x kevesebb vizet/nedvességet tartalmaz, ezáltal garantálva a hatóanyagtartalom megőrzését a minőségmegőrzési idő végéig, és természetétől fogva fokozzák a nedvességre érzékeny probiotikumok stabilitását.
A DRcaps® kapszulák lebomlását humán tesztalanyoknál bizonyították. A DRcaps® kapszulák szignifikánsan csökkentették az összetevők lebomlását a sztenderd, azonnali kibocsátású kapszulákkal összehasonlítva.
- A külső, környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a bliszter csomagolás gondoskodik. A PET és HPDE palackokkal szemben, a bliszter csomagolás hatékonyabb védelmet jelent, hiszen ellenáll a fénnyel és nedvességgel szemben mellyel megvédi a hatóanyagok minőségét.
- A formulánkban használt törzs, nem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.
MIÉRT A SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII CNCM I-1079 TÖRZZSEL FORMULÁZTUK A NATUR TANYA FLÓRABIOTIKUMOT?
1. MEGBÍZHATÓ GYÁRTÁS ÉS SZAKÉRTELEM
Az általunk használt Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 előállítója a Lallemand Health Solutions, már 1923 óta a S. boulardii gyártás szakértője, és amely probiotikus gombát már több mint 100 klinikai vizsgálatban elemeztek.
A fermentációs folyamattól a késztermék stabilitásának ellenőrzéséig a Lallemand Health Solutions teljes körű ellenőrzéssel és know-how-val rendelkezik ahhoz, hogy az S. boulardii alapú megoldások széles skáláját kínálja, amelyek megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak. Fontos megjegyezni, hogy a Natur Tanya® Flórabiotikum az Európai Unióban került legyártásra.
2. MEGFELELŐ AZONOSÍTHATÓSÁG
Ahhoz, hogy valamely élőflórát, így például a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii élesztőgombát probiotikumnak lehessen nevezni több kritériumnak is meg kell felelni.
Egy élőflóra élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Saccharomyces), fajnév (pl. cerevisiae) és a törzs megnevezés (var boulardii) után egy azonosító szám jelöl (CNCM-I 1079).
Nemzetség |
Faj |
Törzs |
Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma |
Saccharomyces |
cerevisiae |
var boulardii |
CNCM I-1079 |
A Natur Tanya® Flórabiotikum NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII PROBIOTIKUM, CNCM I-1079 azonosító számmal. Az azonosított probiotikus törzs teljes genomját feltérképezték és feljegyezték.
Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is bevehető.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 30
Összetevők: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.
Hatóanyagok a napi adagban
|
1 kapszulában
|
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079)
|
5x109 (5 milliárd) CFU*
|
Fermentált guárbab kivonat
|
100 mg
|
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 6x109 CFU (6 milliárd).
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli az élesztőgomba sejtek életképességét.
Nettó tömeg: 16,5 g (30 db)
OGYÉI ny.sz: 30385/2022