Saccharomyces cerevisiae nevű élesztőgombából készült, adalékanyagmentes sörélesztő, pelyhesített formában. Természetes fehérje, rost, vitamin és ásványi anyag forrás, ami tápanyagaival hozzájárul az egészséges, kiegyensúlyozott étrend kialakításához. Sajtra emlékeztető finom íze van, és vegán sajthelyettesítőként is használják. A vegán mellett tökéletesen illeszkedik diétás étrendhez, gluténmentes vagy paleo diétákhoz is. Nem tartalmaz hozzáadott mesterséges színezéket, tartósítószert, aromát és édesítőszert.
- SOKOLDALÚAN FELHASZNÁLHATÓ
- ADALÉKANYAG ÉS GMO MENTES SÖRÉLESZTŐ PEHELY
- ITALOK ÉS ÉTELEK ÍZESÍTÉSÉRE
- SŰRÍTÉSRE ÉS ÍZFOKOZÁSRA
- VEGÁN SAJTHELYETTESÍTŐKÉNT
- MAGAS FEHÉRJE- ÉS ROSTTARTALMÚ ÉLELMISZER
- SZELÉN ÉS B-VITAMINOK FORRÁSA
- MINDENKI SZÁMÁRA, MÉG KISMAMÁKNAK IS AJÁNLOTT
- GLUTÉNMENTES, VEGÁN, DIÉTÁS, PALEO
SÖRÉLESZTŐ VAGY SÜTŐÉLESZTŐ?
A SÖRÉLESZTŐ PEHELY EGY SZABAD SZEMMEL NEM LÁTHATÓ, MIKROSZKOPIKUS MÉRETŰ ÉS TOJÁSALAKÚ EGYSEJTŰ GOMBÁBÓL KÉSZÜL (SACCHAROMYCES CEREVISIAE).
A sütéshez használt élesztő ugyanebből a gombából származik, a különbség az, hogy a sörélesztőt komlón vagy csíráztatott árpamalátán tenyésztik. Erjedést követően az élesztőgombát inaktiválják, így nem tartalmaz élesztősejteket, ezért nem kell attól tartani, hogy más gombák túlszaporodását idézné elő a szervezetben (Candida esetén is fogyasztható).
A sörélesztő a nemes táptalajoknak köszönhetően gazdag tápanyagokban: fehérjékben, esszenciális aminosavakban, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban. Utóbbiak aminosavakhoz kötve találhatóak meg benne, így rendkívül jó a felszívódásuk. Mindezek a paraméterek teszik a sörélesztőt valódi super food-á.
SÖRÉLESZTŐ PEHELY FELHASZNÁLÁSA
A sörélesztő pelyhet nagyon könnyen beépíthetjük az étrendünkbe, naponta 1-2 evőkanál elfogyasztása ajánlott. Fogyaszthatjuk önmagában, elkeverhetjük vagy rászórhatjuk ételeinkre (pl. salátákra, rántotta tetejére), adhatjuk smoothiekba, vagy mivel hőstabil, így főtt ételbe is keverhető, például főzelékek, krémlevesek dúsítására.
Kedvező hatásai miatt táplálékkiegészítőként is használják. Hozzájárul az emésztés egészségéhez, az egészséges vércukorszinthez, az immunrendszer, az idegrendszer és az agy támogatásához. Tápanyagai kedvezően hatnak a haj, a bőr és a körmök egészségére, illetve szépségére.
A SÖRÉLESZTŐ ÍZÉT SOKAN A PARMEZÁNÉHOZ HASONLÍTJÁK
A diétázók és vegánok régóta használják parmezán helyett a sörélesztő pelyhet. Sajtos íze elkészítés nélkül is ízletessebbé teszi a tésztákat, sült zöldségeket és salátákat, ha azokat megszórjuk vele. Persze számtalan vegán sajt és sajtszósz is készül sörélesztő pehellyel, például kesudióval, fokhagymával és vízzel, mely igen ízletes pizzák vagy tészták mártásaként.
VEGÁN SAJTSZÓSZ KÉSZÍTÉSE SÖRÉLESZTŐ PEHELLYEL
Hozzávalók:
• 4 dl növényi tej
• 7 evőkanál sörélesztőpehely
• 2 evőkanál tápiókaliszt
• 1 teáskanál apróra vágott vöröshagyma
• 0,5 kávéskanál fokhagymakrém és só
Elkészítés: Kis lángon sűrűsödésig főzzük és közben kevergetjük. Ez 5-6 percet vesz igénybe. Majd szórjuk meg ízlés szerint friss zöld fűszerekkel.
A SÖRÉLESZTŐ ALKALMAZÁSA HÁZIKEDVENCEKNÉL
A sörélesztő tökéletes tápanyagpótlásra a házi kedvencek számára is. A sörélesztő tápanyagai egészséges, fényes szőrzetet és karmokat támogatnak, hozzájárulva a szemek, és a máj egészségéhez.
Megfigyelték, hogy kutyák esetében a sörélesztő csökkentheti a szorongást. Régebbi tanulmányok rávilágítottak a sörélesztő bolha és kullancs riasztó hatására, de mivel ez nem minden fajtájú kutyánál hatékony, ilyen esetekben érdemes külsőleg használatos termékekkel együtt alkalmazni.
Nettó tömeg: 200 g
Felhasználási javaslat: Sokoldalúan felhasználható, italok és ételek ízesítésére egyaránt alkalmas. Belekeverhető tejbe, gyümölcslébe, szószokba, mártásokba, levesekbe, tésztaételekbe, vagy akár gabonafélékre, salátákra is rászórható. Sűrítésre, ízfokozásra is egyaránt alkalmas.
Összetevők: inaktívált 100% sörélesztő pehely. Hozzáadott cukor nélkül, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült!
Származási hely: EU