Natur Tanya® vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.
Natur Tanya® vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.
3 495 Ft
3 146 Ft
10

Natur Tanya® vegán gyomorbarát rost - Szabadalommal védett indiai guarbabból a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.

Szabadalommal védett enzimekkel hidrolizált, fermentálással előállított teljesen természetes élelmi rost, indiai guarbabból. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint irritábilis bél szindróma (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.

Gyártó
Natur Tanya
Kiszerelés
150 g
Raktáron, hamarosan szállítjuk
3 495 Ft
3 146 Ft
Kezdete: 2024.11.13   Vége: 2024.11.24
Kedvezmény 10
Megtakarítás 350 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
A vásárlás után járó pontok: 63 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
2+  db
-3 %
3 051 Ft/db
3+  db
-5 %
2 988 Ft/db
vagy
Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

100%-ban magyar vállalkozás

100%-ban magyar vállalkozás

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Többszáz környezetbarát termék, azonnal raktárról!

Részletek
  • 100%-BAN TERMÉSZETES
  • HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
  • LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY! 
  • LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT*
  • JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST
  • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT
  • IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ
  • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
  • ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
  • TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL

GYOMORBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most elhoztuk Neked!

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.  

*FODMAP

A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

A GYOMORBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY, VÍZBEN OLDÓDÓ ROST

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított por. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.

MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A PORT?

A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve ---------------------------► nem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért---------------------------- forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért---------------------------► gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok -------------------------► nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

A GYOMORBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ. MIT JELENT EZ A GYAKORLATBAN?

A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.

Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:

  • beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)
  • mikrobiológia
  • nehézfém
  • allergének (pl. laktóz, glutén)

MILYEN CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A TERMÉK?

A vegán gyomorbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai.

  • Allergén mentes
  • 100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül
  • Hordózóanyag mentes
  • Adalékanyagmentes
  • Dioxin mentes
  • Melamin mentes
  • Nanorészecskéket nem tartalmaz
  • Szintetikus összetvők nélkül
  • Pálmaolaj mentes
  • Parabén mentes
  • PCB mentes
  • Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz
  • Nagyon alacsony glikémiás index
  • Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik
  • A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn

HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG?

A vegán gyomorbarát rost >85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.

*A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra.

MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY?

A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.

MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE?

A Natur Tanya Szerves Fermentált gyomorbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő „pályára” állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverd a somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslevedbe.

MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA?

A Natur Tanya Szerves Fermentált Gyomorbarát Rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.

HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG?

A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.

VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK?

Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák. A termék 3 éves kortól alkalmazható.

Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.

Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Adagok száma a termékben: 30

Átlagos tápérték

Napi adagban (5 g-ban)

100 g termékben

Energia (g)

41 kJ/10 kcal (0,5%2)

820 kJ/203 kcal

Szénhidrát (g)

   amelyből cukrok (g)

< 0,5 g (0,1%2)

< 0,5 g (0,4%2)

6,8 g

6,8 g

Rost (g)

4,4 g (-)

87 g

Fehérje (g)

< 0,5 g (0,05%2)

0,5 g

0,02 g (0,33%2)

0,31 g

Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.

Laktóztartalom:: < 0,1 g/100 g

2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)

 

Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nettó tömeg: 150 g

Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában.

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatok
Vonalkód
5999565081669
Tulajdonságok
100%-ban növényi eredetű, Vegán
Származás
Magyarország
Bio élelmiszer
Igen
Cikkszám
ZCNT81669
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek

Te is azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem mindegy a bolygónk jövője? Akkor a legjobb helyen jársz! A ZöldCella.hu egy olyan környezettudatos webáruház, ahol nincs helye a környezetszennyezésnek! Vásárolj Zero Waste termékeket és csökkentsd ökológiai lábnyomod úgy, hogy közben élvezed, amit csinálsz!

Célunk, hogy lehetőséget adjunk számodra is kipróbálni a környezettudatos életmódot a szépség- és hajápolás, takarítás és mosás területén túl az étkezés során is!

Bízunk benne, hogy webáruházunkban vásárolva Te is a fenntarthatóság útjára lépsz és ne feledd, ezzel nem csak saját, de szeretteid egészségét is megóvhatod, ráadásul a többször felhasználható környezetbarát termékeknek hála pénztárcádat is megkímélheted!