Tejcukor-érzékenység bármely életkorban kialakulhat, a genetikai hajlam mellett különféle vírusos és bakteriális fertőzések, antibiotikum szedése, kemoterápia is problémát okozhat a laktázt termelő sejtek működésében. Az is előfordul, hogy lisztérzékenységgel együtt jelentkezik a laktózérzékenység, de csak átmenetileg.
A laktázenzimet tartalmazó készítmény szedésével laktóztartalmú ételek is fogyaszthatók! A kapszula 4500 FCCU (Food Chemical Codex szerinti egység) laktázenzimet tartalmaz. Egyszerűen alkalmazható: közvetlenül étkezés előtt kell bevenni, vagy összekeverni az étellel.
A készítmény 100%-ban természetes, a kapszulák növényi összetételűek, ezért vegetáriánusok számára is fogyaszthatók. Amennyiben a laktázenzim szedése mégsem szünteti meg teljesen a laktózérzékenység tüneteit, a laktózérzékeny betegnek be kell tartania a laktózmentes diétát!
Laktózt tartalmazó ételhez adandó laktáz adagja 1 kapszulában:*
- Laktáz (Aspergilus oryzae) 4500 FCC**
* A készítményt azoknak a személyeknek javasolt, akiknél a laktóz (tejcukor) megemésztése problémát okoz.
** EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) által ajánlott laktázadag azoknál a személyeknél, akiknél a laktóz emésztési problémát okoz.
Összetevők:
Mikrokristályos cellulóz, TOLERASETM-granulátum, hidroxi-metil-propil-cellulóz (kapszulahéj), víz, magnézium-sztearát (növényi eredetű).
Felhasználási javaslat:
A Nutrilab Laktáz készítmény napi ajánlott adagja 1 kapszula, folyadékkal kell bevenni minden olyan étkezés előtt vagy közben, amely laktózt tartalmaz. A kapszula tartalmát össze is lehet keverni az étellel (50 ºC -ig hevíthető).
Származási ország: E.U.