Az E-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, megköti a szervezetben azokat a szabadgyököket, amelyek károsítanák a sejteket, gyulladásokat, betegségeket okoznának. Késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti az immunrendszert. Legfontosabb hatását a sejthártyák védelmével fejti ki, kiemelt szerepe van a szív és az agy, az idegrendszer egészséges működésében, a látásromlás megelőzésében.
Az E-vitamint még a szépség vitaminjának is nevezik, mert felgyorsítja a sebgyógyulást, lassítja a bőrsejtek öregedését, csökkenti a káros környezeti hatásokat. Pótlása különösen fontos azok számára, akik szennyezett levegőjű területen élnek, rendszeresen dohányoznak, valamint az idősebb korosztálynak.
A Nutrilab készítménye természetes forrású, szójababból származó E-vitamint tartalmaz, növényi kapszulában, így vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.
Napi adag |
1 kapszula |
NRV** |
E-vitamin természetes forrásból (D-alfa-tokoferil acetát) * |
165 mg |
225 NE |
*D-alfa-tokoferil-acetát (500 NE/g VIT E Nat, nem GMO szójababból származik)
**NRV = napi beviteli renferenciaérték felnőttek részére.
Összetevők:
Kukoricakeményítő (tömegnövelő), hidroxi- propil-metil-cellulóz (kapszulahéj), D-alfa-tokoferil-acetát, szilícium-dioxid (csomósodást gátló).
Felhasználási javaslat:
A Nutrilab E-vitamin készítmény napi ajánlott adagja 1 kapszula, étkezés előtt kell bevenni folyadékkal.