A gránátalma vörös színét az erős antioxidáns hatású polifenolok adják. Ezek a növényi vegyületek segítenek megkötni azokat a szabadgyököket, amelyek károsítanák a sejteket, és gyulladásokat, betegségeket indítanának el. Szív- és érrendszeri problémák esetén, illetve megelőzésre különösen ajánlott a fogyasztása, mert hatóanyagai hozzájárulnak az erek tisztán tartásához, a koleszterinszint csökkentéséhez.
A gránátalmában immunerősítő C-vitamin, csonterősítő K-vitamin is található, valamint olyan növényi ösztrogének, amelyek pozitív hatással vannak a hormonháztartásra. B-vitaminjai segítenek csökkenteni a stresszt és növelni az energiaszintet, ezért kimerültség, nehéz koncentrálás esetén is érdemes fogyasztani. A gránátalmát sok kozmetikai termékben felhasználják, mert természetes bőrmegújító és öregedéslassító hatású.
Az Optima Gránátalma készítménye kétszeresen koncentrált sűrítményt tartalmaz, tiszta, finomítatlan gránátalmaléből.
Összetevők:
Kétszeresen töményített gránátalma lé 99,802%
Antioxidáns: aszkorbinsav 0.1115%,
Tartósítószer: kálium szorbát 0.0577%, nátrium benzoát 0.0288%
Optima Gránátalma sűrítményben mért aminosavak és nyomelemek mennyisége:
Aminosavak (Mmol/l):
- Aszparaginsav 2.64
- Treonin 0.17
- Szerin 1.53
- Aszparagin 0.19
- Glutaminsav 1.29
- Glutamin 4.35
- Prolin 0.13
- Glicin 0.12
- Alanin 1.00
- Valin 0.17
- Metionin 0.05
- Izoleukin 0.03
- Leucin 0.03
- Tirozin 0.11
- Fenilalanin 0.02
- GABA 0.85
- Etanolamin 0.13
- Lizin 0.10
- Hisztidin 0.09
- Arginin 0.27
- Ornitin nyomokban
Nyomelemek:
- Kálium 1.74 g/l
- Kalcium 33 mg/l
- Magnézium 55 mg/l
Egyéb:
Ajánlott napi mennyiség: 20 ml gránátalma lé fogyasztása ajánlott.
Felhasználási javaslat:
Gránátalma sűrítmény közvetlenül az üvegből kiöntve is fogyasztható (20 ml), de hígítható vízzel vagy más italokkal is.
Használati útmutató:
Fogyasztás előtt az üveg tartalmát jól rázza fel.
Felbontás után hűvös sötét helyen + 4 °C hőmérsékleten (hűtőszekrényben) tárolandó. Felbontás után 1 hónapig fogyasztható.