Ettől sárga a sárgarépa
A béta-karotin egy narancssárga színű pigment (növényi színanyag), aminek fontos szerepe van a fotoszintésben. Ez a növényi vegyület adja a sárgarépa illetve a többi narancssárga zöldség és gyümölcs narancssárga színét.
A béta-karotin a karotinoidok egy fajtája. A karotinoidok zsírban oldódó növényi vegyületek, amelyet a növények termelnek.
A természetben több, mint 600 karotinoid található, ám ebből a nyugati ember konyhájában talán csak 50 szerepel, és még ebből az ötvenből is csak 14 található a vérben, amely felszívódott az emésztés során. A legfőbb étkezési karotin a béta-karotin és az alfa-karotin (amelyek a sárgarépában találhatók), a lutein (a kelkáposztában, a brokkoliban és a spenótban), valamint a likopen (a paradicsomban).
A béta-karotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez alapján az egészséges táplálkozással – melynek alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása – megfelelő mennyiséget juttatunk a szervezetünkbe. Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor célszerű étrend kiegészítéssel pótolni.
Hatóanyagok |
1 gélkapszulában |
Mennyiség |
NRV% |
Béta karotin |
25000NE-2500µgRE |
**% |
NRV%: referencia beviteli érték felnőttek számára **%: napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva
|
Összetevők: sáfrányolaj (Carthamus Tinctorius), zselatin, béta karotin olaj, nedvesítőszer: glicerin, tisztított víz, szinezékek: vörös vas-oxid, karamell, fekete vas-oxid.
Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula étkezés közben
A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
Minőségét megőrzi a doboz oldalán jelzett időpontig (nap/hó/év)
Tárolás: A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, valamint száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!
OGYÉI: 25841/2021
Kiszerelés: 100 gélkapszula