Természetes E vitamin
A Vitaking E-vitamin 400NE E vitamint tartalmaz. Számos kutató szerint a természetes változata (d-alpha) hatékonyabb és jobban felszívódik, mint a szintetikus (dl-alpha) változat.
- Az E vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A vitaminok tápanyagok , amire szüksége van a testünknek a hatékony működéshez. Ezeket a testünk nem tudja magától előállítani, ezért kell napi szinten pótolnunk őket. Tehát rajtunk múlik, hogy a szervezetünk megkapja az elegendő mennyiségű vitamint. Létfontosságú tudnunk, hogy a szervezetünknek 13 féle különböző vitaminra van szüksége. Ezek mind különböző és korlátozott szinten szükségesek.
Ez a vitamin megtalálható minden zöld levelű zöldségben, gyümölcsökben, mint például a papaya, szárított gyümölcsökben, a dióban és különböző magvakban egyaránt. Ezek közül legalább egy legyen része az étrendjének minden nap. Ha úgy érzi, hogy nem éri el a szükséges szintet, akkor ideje étrend-kiegészítő formában pótolnia az E-vitamint.
Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula étkezés közben
A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
Minőségét megőrzi a doboz oldalán jelzett időpontig (nap/hó/év)
Hatóanyagok 1 gélkapszulában |
Mennyiség |
NRV% |
E-vitamin |
268 mgTE-400 NE |
2237% |
A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!
NRV%: referencia beviteli érték felnőttek számára
**%: napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva
Összetevők:
D-alfa-tokoferol, zselatin kapszulahéj, nedvesítőszer: glicerin, tisztított víz
OGYÉI nyilvántartási szám: 31770/2023
E-vitamin 400NE
Mi az az NE? A nemzetközi egység, rövidítve NE mértékegység. Anyagmennyiséget mér biológiailag aktív anyagok biológiai hatása alapján. Főleg vitaminok, hormonok esetében használják. az E-vitamminál: E-vitamin 1 NE = 0,666 mg d-α-tokoferol ( d-α-tokoferol > természetes E-vitamin)
Nevét a tokoferol, a görög tokosz és pherein szavakból származik, melyeknek jelentése „gyermekszületést segítő”. Az E-vitamin megnevezés valójában egy vegyületcsoportot foglal magába, azaz tokoferolok csoportjának általános elnevezése. A tokoferolnak négy előfordulási formája van: alfa-, béta-, gamma-, és delta-tokoferol. Ezek közül a leghasznosabb formája az alfa-tokoferol. Ez a vitamin zsírban oldódik, ezért a szervezet viszonylag hosszabb ideig képes elraktározni a zsírszövetekben és a májban. Csak kevés élelmiszerben található meg, ezek a magas zsírtartalmú zsírok, olajok, vagy a növényi olajok: napraforgó- tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, mandula, mogyoró, diófélék és a napraforgómag.